Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

Welkom op EMDR-direct. Dit is een website van de hulpverleningspraktijk 'Hulp-Nù'

Heftige ervaringen kunnen je leven op zijn kop zetten: een auto-ongeluk, een verkrachting, het plotselinge verlies van werk of een relatie, agressie op het werk, gepest worden, bedreigingen, de dood van een ander. Je kunt last hebben van herinneringen, nachtmerries, prikkelbaarheid, schrikreacties, angst. Herinneringen, die soms zo echt lijken, dat het is alsof het weer opnieuw gebeurt (herbelevingen). Ook kun je situaties of plaatsen, die herinneringen losmaken gaan vermijden. Je kunt last krijgen van angsten of nachtmerries. Of je kunt zich niet meer concentreren, voelt je bv. machteloos, lusteloos, schuldig of somber.

Onze eerste reactie op heftige nare gebeurtenissen is angst. Angst, met een onmiddellijke impuls om jezelf in veiligheid te brengen, of anderen in veiligheid te brengen. Door een flinke adrenalineboost wordt je lichaam op alle mogelijke manieren klaar gemaakt om zo goed mogelijk te handelen. Als er weer rust optreedt, komt de ontlading: huilen, trillen, versuft in een hoekje.

Anderen leven mee, luisteren, bieden troost. Maar al gauw wordt verwacht dat je de dagelijkse routine weer oppakt. Ook slachtoffers zelf willen graag hun gewone leven weer zo snel mogelijk oppakken en zo min mogelijk aan de nare ervaringen denken. Echter, schokkende ervaringen kunnen nog lange naschokken hebben……

EMDR kan daarbij helpen. Dit is een zeer krachtige en snelle manier om trauma te kunnen verwerken. De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis terug te denken en hiervan een beeld in gedachten te houden. Tegelijk zal de therapeut proberen je af te leiden door je bv. te vragen bepaalde stimuli te volgen. Omdat er maar een bepaalde beperkte ruimte is in je werkgeheugen verliest het traumatische beeld zijn heftige emoties. Uit onderzoek is gebleken dat deze behandeling helpt. Een positief resultaat en een duidelijke vermindering van je klachten, al na een paar behandelingen.

En…….. het kan nu ook ONLINE! Op jouw tijd en jouw plaats. Op de computer, tablet of via beeldbellen. Meteen starten! Ook deze manier van EMDR is onderzocht en geeft even goede resultaten als EMDR face to face. De behandeling wordt volledig vergoed door de meeste zorgverzekeringen. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou? Plan een afspraak of stel je vragen via onderstaande knop.

Ook kan Emdr helpen bij angstklachten. Meer weten? Klik op onderstaande knop.

EMDR-direct is onderdeel van Hulp Nu.

Wilt u meer weten over de hulp die ik u kan bieden? Kijk dan even rond op mijn website of bel naar: 06 - 52150599.twitter                instagram      


Gerealiseerd door Wesley Roozing & Renske Ek © 2010-2011

© Hulp-Nù