Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

begeleiding

Soms gaat het vooral om praktische hulp bij praktische problemen en is dat het eerste waar u hulp bij wilt. Zo kan het zijn, dat u problemen hebt met het ordenen van de post en dat de rekeningen zich opstapelen. Of u heeft te maken met allerlei instanties en u begrijpt hen niet of komt er niet met hen uit. Of u heeft behoefte aan praktische tips of het aanleren van vaardigheden hoe om te gaan met uw werkgever of met uw sociale contacten. Ook wanneer u problemen heeft met het aanbrengen en leren vasthouden van een structuur in uw dagelijkse bezigheden kunt u een beroep doen op Hulp Nù.

Ik kan samen met u kijken in de thuissituatie hoe u dit het beste kunt aanpakken. Soms zijn een paar gesprekken/tips voldoende om de zaken weer op de rit te krijgen. Maar het kan ook zijn, dat er langerdurende hulp nodig is en het meer gaat om steun om de zaken draaiende te houden, dan dat er in een aantal gesprekken naar een oplossing toegewerkt kan worden.

In deze gevallen kan ik u begeleiding bieden. Ik heb veel ervaring in het begeleiden in de thuissituatie en in het bemiddelen en coördineren van hulp als er veel instanties betrokken zijn. Voor deze hulp kan in veel gevallen een PGB worden aangevraagd.

coaching

"Doet u ook aan coaching of alleen aan hulpverlening?" zo werd mij onlangs gevraagd. Voor mij is de overgang van coaching naar hulpverlening een glijdende schaal en eigenlijk een wat kunstmatig onderscheid. Ik ga er vanuit, dat iedereen in staat is om zelf aan te geven, waar hulp bij nodig is en wat voor hulp men wil. Ik begeleid mensen vanuit een gelijkwaardige positie en bied vanuit hun vragen handvaten en ondersteuning vanuit mijn expertise. Vanuit die vragen zal de een behoefte hebben aan wat meer concrete steun en voor de ander is een coachend meelopen genoeg. Is er meer steun en behandeling nodig, dan binnen mijn expertise en mogelijkheden valt, dan zal ik samen met u kijken naar een passend alternatief.

 

 


© Hulp-Nù