Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

verwerking van schokkende ervaringen, programma voor (voormalig) asielzoekers

Uw land ontvluchten en ergens anders opnieuw beginnen doet u niet zomaar. Daar gaat heel wat aan vooraf. En als u dan denkt, dat u eindelijk veilig bent in een ander land, begint het pas: jarenlange onzekerheid over wel of niet mogen blijven en onduidelijkheid over de toekomst. Daarnaast heel veel praktische problemen, angst, verveling, gemis van alles wat u achter liet en de gruwelen van het doorstane geweld, die u dag en nacht achtervolgen. Hulp-Nù helpt u om uw leven weer op te pakken en een toekomst op te bouwen.

Mogelijke behandelinhoud:

U leert hulpmiddelen toepassen, zodat u minder last heeft van klachten die ontstaan door de nare ervaringen uit het verleden en de herinneringen u niet zo plotseling overvallen.

U leert weer sterker in het leven te staan.

Door schrijfopdrachten wordt u geholpen gebeurtenissen te verwerken. U schrijft op een duidelijk gestructureerde wijze over de schokkende gebeurtenis(sen) en bekijkt welke momenten het moeilijkste voor u zijn. Vervolgens leert u op verschillende manieren hiermee om te gaan. Er wordt gekeken hoe u de gebeurtenissen een plaats kunt geven in uw leven en u maakt een plan voor de toekomst; wat zijn uw wensen, hoe kunt u toewerken naar die wensen en bezigheden opstarten. Ook is er aandacht voor de opbouw van een sociaal netwerk. Dit alles op een zo praktisch mogelijke manier.

Er is de mogelijkheid om het programma in het Engels te volgen.


© Hulp-Nù