Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

Burnout/overspannenheid:

Daar zit u dan, thuis…., terwijl u altijd die harde werker was, die iedereen om hulp kon vragen, die alle inzet had voor het werk en die er met de volle 100% tegenaan ging. En nu gaat het niet meer, u slaapt slecht, piekert veel, wordt snel boos of emotioneel en u bent te moe om iets te doen. U vergeet veel, kunt zich slecht concentreren en u hebt nergens plezier in.

Burnout of overspannenheid ontstaat het meest bij mensen die veel geven in hun werk en zich volledig inzetten. Een gewaardeerde eigenschap, zolang de gegeven energie en de energie die u ervoor terugkrijgt in balans blijft. Wanneer de voldoening die u krijgt van uw werk minder wordt, door allerlei omstandigheden en de stress groter (b.v. door een reorganisatie wordt de inhoud van uw werk minder aantrekkelijk, u voelt zich minder gewaardeerd in uw werk, er zijn conflicten die het werk moeilijk maken), kan het zijn dat balans doorslaat en dat uw lichaam uitgeput raakt. Dan bent u er niet met even uitrusten en thuiszitten, maar hebben uw lichaam en geest hulp nodig om zich herstellen. Behandeling kan daarbij helpen, en tevens voorkomen, dat u thuis komt te zitten en door al uw geestelijke en lichamelijke reserves heen bent. Het is van belang zo snel mogelijk hulp te zoeken, ook op het moment dat u nog werkt.

 

Mogelijke behandelinhoud:

De behandeling kan bestaan uit schrijfopdrachten, probleemanalyses en praktijkoefeningen. U leert uw persoonlijke stressignalen en grenzen herkennen. Aandacht wordt besteed aan het structureren en stoppen van piekeren, het leren uw grenzen te stellen naar anderen, het leren zien en gebruiken van uw eigen kwaliteiten. U leert kritisch te kijken naar uw eigen prioriteiten en ruimte te maken voor ontspanning. Tenslotte maakt u een eigen preventieplan voor de toekomst.

 


© Hulp-Nù