Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

rouwverwerking

Het verlies van een geliefde kan een heel grote impact hebben op je leven. Je leven komt stil te staan en het kan zijn of je in het begin alleen bezig bent met diegene die je verloren hebt. Verdriet, ontkenning, woede zijn gevoelens die er allemaal bij kunnen horen. Iedereen gaat met het verlies om op een andere manier. Sommigen vinden het fijn er veel over te praten, anderen zijn er vooral zelf mee bezig. Het verwerken van een verlies is een heel persoonlijk proces. De relatie die je met iemand had, hoe sterk het contact was, de situatie waarin iemand overleden is, je eigen situatie, onafgewerkte zaken die mogelijk nog speelden tussen jullie, dit alles heeft invloed op de verwerking. Er staat geen vaste tijd voor, maar het gaat om de tijd die jij nodig hebt en de manier die bij jou past. Daarbij kan het prettig zijn om samen met een ander je gevoelens op een rijtje te zetten.

Naast het verdriet gaat soms ook al snel het leven weer door: je moet weer aan het werk, je hebt de zorg voor kinderen of normale taken en beslommeringen zijn weer aan de orde van de dag. Het kan lastig zijn om zowel verdriet en rouw en ook die dagelijkse gang van zaken met elkaar te combineren.

Of het kan lijken alsof je leven niet meer op gang komt, maar je bepaald blijft bij het verlies van die ene. Je voelt je somber, je eigen leven lijkt niets meer waard en de zaken waar je vroeger plezier aan kon beleven, lijken nu triviaal en onbelangrijk. 

 

Herken je je in deze situaties of loop je tegen andere problemen aan bij het verwerken van je verlies? Ik kan je erbij helpen.                               *

Samen kunnen we kijken waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt. Je gaat aan de slag op een manier die bij jou past. Dat kan bijvoorbeeld door gesprekken, (schrijf-)opdrachten of het gebruik van symbolische manieren. Ook hulp online of telefonisch is mogelijk. Bel of app voor de mogelijkheden (0652150599).

Naast individuele hulp is er ook de mogelijkheid om met de verwerking van het verlies aan de slag te gaan in een (laagdrempelige) groep. Dit is géén therapiegroep, maar aan de hand van thema's kunnen ervaringen worden uitgewisseld en gedeeld. Kijk voor meer informatie hier

 


*deze mooie foto is van Nel Talen,
voor meer van haar werk
klik op de foto

                                                                                                                                                                   


© Hulp-Nù