Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

omgaan met kanker

De diagnose kanker slaat meestal als een bom in je leven. Alles staat op zijn kop: de vanzelfsprekendheid van je leven is weg. U wordt bepaald door behandelingen en het wachten op de uitslag. Hoe gaat u hiermee om, hoe gaat uw partner ermee om, hoe vertelt u het de kinderen. In het begin kan er veel steun zijn van uw omgeving, maar als de behandeling langer duurt kan dit moeilijker worden. U hebt behoefte om veel te praten of juist niet.

Hoe dan ook, u moet een manier zien te vinden om u te verhouden tot deze onzekere situatie. Hulp kan daarbij prettig zijn, om uw verhaal kwijt te kunnen of om samen uw weg weer zien te vinden. Hoe gaat u om met problemen die u tegenkomt in de behandeling, hoe gaat u om met uw (tijdelijke) beperkingen. Hoe verhoud u uzelf tot de eindigheid van uw leven als u niet meer beter wordt. Hoe kunt u uw kracht mobiliseren, die u nodig hebt voor deze moeilijke periode.

Hulp-Nù kan samen met u zoeken naar wegen en mogelijke antwoorden.

Veel is hierbij mogelijk: (tijdelijke) internethulp, gesprekken met partner/familie/kinderen, thuis of in het ziekenhuis. Geef uw wensen aan, wij kijken naar een oplossing.

Mogelijke behandelinhoud:

Door het specifieke van de situatie zal de behandelinhoud er bij iedereen anders uitzien en vooral worden afgestemd op uw wensen en de problemen die u ervaart.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn, dat er eerst aandacht is voor het vertellen van uw verhaal en uw emoties, vervolgens leert u meer bij uzelf te blijven in de rollercoaster van de behandeling en leert u om te gaan met uw lichamelijke beperkingen.

هل تبحث عن اذن تسمع أو تحتاج لمساعدة بالنسبة لمرض السرطان ؟

http://www.kankerspoken.nl                                                                   
voor kinderen, die te maken hebben met kanker in hun familie

http://www.boekscout.nl/          de kankermannetjes   Yasemin Thomas Ildiz
                                                  een prachtig boek met uitleg over borstkanker aan
                                                  de allerkleinsten

http://www.stichtingak.nl/         Stichting Allochtonen & kanker


© Hulp-Nù