Direct psychologische hulp zoals U dat wenst...
EN NL 

verwerking van schokkende ervaringen

Plotselinge schokkende ervaringen kunnen uw leven op zijn kop zetten: een auto-ongeluk, een verkrachting, het plotselinge verlies van werk of een relatie, agressie op het werk, bedreigingen, de dood van een ander. Naarmate u langer aan de gebeurtenis bent blootgesteld en het bedreigender was voor uw eigen leven zal de impact op uw leven groter zijn. Het is normaal dat u 1 tot 3 maanden bezig bent met de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Maar het kan zijn dat u last blijft houden van herinneringen. Herinneringen, die soms zo echt lijken, dat het is alsof het weer opnieuw gebeurt (herbelevingen). Ook kunt u situaties of plaatsen, die herinneringen losmaken gaan vermijden. U kunt last krijgen van angsten of nachtmerries. Of u kunt zich niet meer concentreren, voelt zich machteloos, lusteloos, somber.

Wij kunnen u helpen.

Mogelijke behandelinhoud:

Door middel van o.a. schrijfopdrachten helpt Hulp-Nù u de traumatische gebeurtenis te verwerken. Allereerst leert u uw draagkracht in kaart te brengen en waar nodig te versterken. Samen met uw hulpverlener leert u op een veilige en duidelijk gestructureerde wijze schrijven over de schokkende gebeurtenis en brengt u onverwerkte momenten in kaart. Vervolgens leert u op verschillende manieren hiermee om te gaan en in de laatste fase van de behandeling wordt gekeken hoe u de gebeurtenis een plaats kunt geven in uw leven en uw leven weer kunt oppakken.

Daarnaast werken we met EMDR, een evidence-based behandeling bij trauma. Dit is een zeer krachtige en snelle manier om trauma te kunnen verwerken. De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis terug te denken in combinatie met een afleidende stimulus. Dit zijn meestal oogbewegingen of geluiden. De EMDR procedure brengt vaak een stroom van gedachten of beelden op gang, maar soms ook gevoelens of lichamelijke sensaties. Deze zullen er toe leiden dat de herinneringen aan kracht en emotionele lading  verliezen.

Meer weten over EMDR? Kijk op EMDR-direct.nl


© Hulp-Nù